Diputació de Girona
Cercador
26/06/2015

Què passa a la Diputació el dia 1 de juliol?

L’1 de juliol és el dia en què es constitueix la Diputació de Girona; és a dir, els diputats i el president signen l’acta de presa de possessió del seu càrrec.

Com es constitueix de la Diputació?

Les diputacions són els òrgans de govern de la província. Els seus membres s’escullen de manera indirecta a partir dels resultats de les eleccions municipals.

Qui pot ser diputat de la Diputació de Girona?

Poden ser diputats els alcaldes i regidors que prèviament hagin estat escollits en les eleccions municipals d’algun dels 221 municipis de la província.

Quants diputats té la Diputació de Girona?

El nombre de diputats de cada diputació és diferent i depèn del nombre d’habitants que resideixen a la província. En el cas de Girona, li’n corresponen 27. 

Qui decideix quines persones seran diputades?

Cada partit o grup polític, un cop sap el nombre de diputats que li corresponen, escull entre els seus alcaldes i regidors aquells que formaran part de la Diputació.

Per quant de temps?

La durada d’un mandat és de quatre anys, igual que el dels ajuntaments.

Com s’escull el president?

El dia del ple de constitució es proclama el president, que és aquell que obté el major nombre de vots entre els 27 diputats.

Per a més informació sobre el president i els diputats actuals, visiteu la secció «Informació institucional i organitzativa».

LA TRANSPARÈNCIA
EN GRÀFICS

Resultats electorals municipals de l’any 2015 a la demarcació de Girona Contractes segons el procediment d’adjudicació – 2014 Pressupost de despesa per capítols Evolució del deute públic de la Diputació de Girona Despesa per habitant de la Diputació de Girona

 

Diputació de Girona
Diputació de Girona   Diputació de Girona | Pujada de Sant Martí, 4-5 | 17004 Girona | Tel. 972 185 000 | Avís legal | Privacitat | Accessibilitat |